Even stilstaan en genieten: chocolademelk

Wie wordt er niet blij van de gedachte aan een lekkere warme kop chocolademelk? Zittend op de bank, kijkend naar de regendruppels die op het raam tikken.

Bij Koops Koffieservice kunnen we dit beeld tot de realiteit maken. Wij verkopen namelijk, naast koffie en thee, ook cacao supplementen. Hiermee maakt u de heerlijkste chocolademelk.

Hoe wordt chocolademelk gemaakt?

Chocolademelk is een combinatie van melk, suiker en cacaopoeder. Maar voordat deze ingrediënten zich samen in uw kopje bevinden, leggen ze een eerst een hele weg af. 

Cacao groeit namelijk aan de cacaoboom in de vorm van een boon. De cacaomassa wordt uit de boon geperst waardoor er cacaopoeder en cacaoboter ontstaan. De boter wordt gebruikt voor het ontwikkelen van witte chocolade.

Het cacaopoeder wordt in vele kleuren en smaken gemaakt. Dit is afhankelijk van de volgende elementen:

  • de kwaliteit van de boon
  • de zuurgraad van de boon
  • de temperatuur waarop de boon geroosterd is

Na het verhitten van de melk, suiker en cacaopoeder is het een vloeibaar zuivelproduct geworden: chocolademelk. Deze drink je zowel koud als warm.

Chocolademelk koop je kant-en-klaar of als poeder. Bij de poeder wordt er melk of water toegevoegd om het geheel vloeibaar te maken. 

Vele variaties chocolademelk

Er bestaan heel veel fijne variaties op de standaard chocolademelk. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van slagroom in plaats van melk. Of gesmolten chocolade in plaats van cacaopoeder. Er kunnen ook nieuwe ingrediënten aan toegevoegd worden. Voorbeelden zijn kaneel, chili – voor een beetje pit –, of marshmallows. 

Koops Koffieservice assortiment

In ons assortiment bestaat er ook veel variatie. Zo  verkopen we bijvoorbeeld een combinatie van koffie en chocolademelk met de smaak van crème brûlée of hazelnoot. Maar ook in vorm verschilt ons aanbod. In onze webshop vindt u sachets, sticks en kilozakken vol heerlijke cacao geschikt voor automaten. Dus wat uw (chocolade)wens ook is, wij kunnen deze vervullen.

Merken 

Wij verkopen cacao supplementen van Douwe Egberts, Nestlé, Caprimo en Van Houten. Bekijk hier ons huidige aanbod.

Cacaosupplementen online bestellen

Heeft u al zin gekregen in die warme kop chocolademelk en wilt u gauw nog even inslaan voordat de koude maanden eraan komen? Koop dan bij Koops Koffieservice online uw cacao supplementen. Bovendien, boven de €30,- hoeft u geen kosten te betalen voor de verzending .


Naar overzicht
Velden zijn niet correct ingevuld