Filterkoffie online kopen

Filterkoffie online kopen

Filterkoffie, ook wel gemalen koffie genoemd, wordt veel gebruikt bij de particuliere koffiedrinker. Maar wist u dat er in cafés en koffiebars ook veel filterkoffie wordt gebruikt?

In ons assortiment hebben wij diverse soorten filterkoffie van o.a. de koffiemerken Douwe Egberts en Melange d’Or maar uiteraard ook onze eigen koffielijn Koops Koffie. Lees verder

5 producten

Tips voor goede filterkoffie

Wilt u genieten van een heerlijke kop of pot filterkoffie? Wij hebben enkele tips voor u om de kwaliteit van de koffie optimaal te kunnen verkrijgen!

Het malen van de koffiebonen

Wanneer u hele koffiebonen gebruikt, om vervolgens filterkoffie mee te zetten, dan dient u deze kort voor gebruik te malen. Wanneer er namelijk lucht bij de gemalen koffie komt dan vervliegt de aroma enorm snel en kan de smaak negatief beïnvloed worden. Daarnaast kan het te fijn malen van koffiebonen ervoor zorgen dat uw kopje koffie bitter zal smaken. Wanneer de koffie waterig of slap is van smaak dan is dit een teken dat de koffiebonen te grof gemalen zijn. Kant en klare filterkoffie is al op een juiste manier gemalen waardoor de aroma van de koffie optimaal tot zijn recht komt.

Het zetten van filterkoffie

Filterkoffie kunt u handmatig zetten middels een filter op een pot, kan of kopje maar ook gedeeltelijk automatisch met een koffiezetsysteem zoals de Animo Exelso. Het voordeel van handmatig filterkoffie zetten is dat u zelf de verhouding tussen water en gemalen koffie kunt bepalen. Echter dient de temperatuur van het op te gieten water tussen de 92 en 96 graden Celsius te zijn. Deze temperatuur zorgt voor een volledige extractie van de koffie zodat de aroma’s optimaal tot hun recht komen.

Koffie uit koffiezetsysteem

Wanneer u koffie verkrijgt uit een koffiezetapparaat of koffiezetsysteem welke geschikt is voor filterkoffie, dan dient de verhouding tussen water en de af te geven koffie naar eigen smaak zelf bepaald te worden. De apparatuur kunt u vinden in onze webshop onder Kannenapparatuur.

Filterkoffie bestellen

Wilt u graag filterkoffie bestellen? Dat kan online in via de webshop van Koops Koffieservice. Of heeft u nog vragen over de diverse varianten filterkoffie? Neem dan contact met ons op.

Onze merken

beukenhorst
koops_koffie
nescafe
melange_d_or
mocca_d_or
sas_koffie
Velden zijn niet correct ingevuld